BIENNALE INTERNAZIONALE DI ANTIQUARIATO

ROME, ITALY 

Status Built | Year  2014 | Location  Palazzo Venezia | Client  D.O.G.E. S.R.L. 

Like the water seeping between the porosity of the travertine, the urban  space expanding and shrinking itself under the permanent flow of the urban fluxes that have to fill that cracks, moreover unfillable, of squares and streets. 

The project introduces the urban porosity concept inside the show, organizing an horizontal overlapping of layers of thresholds. Four “Plaza” enlarge the space and slow down the fluxes, recalling that urbanity thanks an “illuminating sky” and to several sittings that permit the reflection and the observation of places.

In this way, the exhibitor’s stages become like million chaotic urban situations, that attracting and orienting the people. 

The thresholds are underlined by several “door-objects” that indicated the way and mark the space, creating a series of exhibition’s microcosms.